Зелени Дни

През април ни очакват „Зелени дни”!

В началото на пролетта, малко след Великден, столицата ни ще стане център на цяла поредица от събития, обединени под мотото „Зелени дни” и ориентирани към опазването на природата и природосъобразния начин на живот. Централно място в „програмата“ се пада на Фестивала – изложение, което ще се състои от 15 до 18 април в градинката пред Народния театър. На специално изградени за изложението шатри стоките си ще представят производители на биосертифицирани храни и козметика, дистрибутори на екипировка за планина, катерене и къмпинг, изби предлагащи органично вино, активни организации в природозащитата и биоразнообразието, природни паркове и общини, зелени и отговорни туроператори.

Паралелно с това ще се проведат интересни и забавни състезания за деца, фотоизложби и фотоконкурс, филмова програма с екологична насоченост, международна научна конференция на тема „Към един отговорен български туризъм”, дебати, граждански подписки, зелени акции за почистване на Южния парк , зелени училища, интересни уъркшопи.
Пълната програма на събитието ще намерите на сайта www.predizvikatelstva.com/zeleni

Организатор на „Зелени дни” е Българската асоциация за алтернативен туризъм в парньорство с Френския културен институт и Спортно-туристическа агенция Одисея-ин. Адвентура ЕООД партнира на събитието с организирането на вело състезание за деца, както и организирането на 3 уъркшопа на теми, свързани с планинското колоездене.