Трудов Гергьовденски Велосъботник!

“АДВЕНТУРА” и “Нашата група” канят :

на 6-ти Май/Четвъртък/ да отпрзнуваме Гергьовден заедно чрез традиционното „Гергьовденско каране“.
И тази година начинанието е предвидено и за начинаещи в Планинското колоездене,които искат да се срещнат със съмишленици,да намерят компания за каране и да понаучат нещо от по напредналите в спорта.
Празника ще отбележим с Велотрудене в Лозенската планина и финално Биропиене на вече познатото на всички място “Водопада” в Кокаляне.

Маршрута е един от традиционните за начинаещи но това не означава,че не е вълнуващ и интересен .
Водач ще бъдe Светльо /RedHawk/.
Сервизна помощ по трасето с любезното съдействие на “БайкЗона”.
Както при предишното приключение, така и сега ще има бутащи, носещи, каращи и прочие. За обезпечаване на сигурността и спокойствието на всеки, най отзад ще има хора, които ще помагат на всеки по трасето за да няма изоставени или загубени.

Срещата

Срещата ще е на площада в центъра на Герман/последната спирка на рейсовете/ в 9:30 часа.

От там по черен път се насочваме към Лозен до местноста Червения кръст ,катерене към местноста “Влаковете” и бурно спускане към Кокаляне през Ловната хижа – общо около 30-35км.
След това на “Водопада”,всеки знае какво следва.

Искаме да обърнем внимание на някои важни правила за безопасното спускане:

Карайте надолу като спазвате дистанция един от друг минимум 20 метра за да няма сблъсъци, затапване, контузии, засичане и проблеми. Може да има участъци и места където ще се почувствате неуверени. В тази ситуация по добре слезете от колелото и го пренесете или минете ходейки/бутайки през съответното място или участък.Няма нищо притеснително и срамно в това. Преди всичко сигурноста и здравето!!!
В случай на технически или друг проблем, първо отбивате в дясно или ляво според мястото и след това спирате и ремонтирате или правите каквото там трябва да се прави. Вече имахме инцидент поради спиране и отстраняване на повреда насред пътеката.
Тези условия са важни и задължителни ако искаме да превърнем отново деня и приключението в едно незабравимо изживяване с хубави спомени.

Носете си поне по една резервна вътрешна гума!!!

Задължителна екипировка:

КАСКИ, желателно и ръкавици.
За любителите на по техничните спускания е препоръчително да имат допълнителна защитна екипировка.
Компромиси с екипировката няма да се правят.
Колоездачи без каски няма да бъдат приобщени към мероприятието!!!