Евровело 6 – Русе – Силистра

Кратка информация за маршрута

Трудност:

1

Класификация ( по националния мтб класификатор ) :

  • R1

Дължина:

228 km

Терен:

  • асфалт
  • почвен път

Цвят на маркировката:

Червен

GPX следа във файлов формат: .gpx

ЕвроВело 6 е един от дванадесeтте маршрута от мрежата ЕвроВело, инициирани от Европейската Федерация по Колоездене (ECF) през 1994 година. През България минават два от тези маршути: ЕвроВело 13, който се движи по протежението на Желязната завеса и ЕвроВело 6, наречен Маршрут на реките, защото следва 3 от най-големите европейски реки – Лоара, Рейн и Дунав.

Маршрутът започва от град Нант, на устието на р. Лоара и се движи на изток по реката през цяла Франция. Продължава към Боденското езеро в Швейцария, след което тръгва по протежение на р. Дунав през Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, България, където преминава през обявения за световно наследство от Юнеско резерват Сребърна и през Румъния, достига делтата на Дунав и завършва в град Констанца, на Черно море.

Адвентура реализира gps тресиране, маркиране и картиране на отсечката от гр. Русе до гр. Силистра. Повече за маршрута, както и детайлна информация за отделните отсечки, туристически обекти, места за настаняване и т.н. може да видите на специлизираният сайт, намиращ се на http://6.eurovelo.bg

Евровело 6 – Русе – Силистра  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) (m)
No elevation data
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data